Louis Flion De Enige Echte (zoals hij voluit heet) werd geboren op 10 maart 1998 in Flion Town, een pittoresk dorpje gelegen in het westen van Showbizzland. Hij woont er in een feestelijk paleis langs de Entertainmentstraat op het nummer 1.

Maar... wie is hij? Wat doet hij? Wat drijft hem?


Dit is de intrigerende biografie van partyfenomeen Louis Flion.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en doorspekt met faits divers.

EERSTE MUZIKALE STAPPEN

Als kind is hij muzikaal. Louis volgt notenleer in de jeugdmuziekschool en produceert prachtige klanken met z'n wonderbaarlijke fluit.

Na 2 jaar oefenen wil hij starten met gitaar maar jammer genoeg houdt hij dit maar 2 jaar uit. Hij slaat zijn gitaar aan dingelen en verdwijnt in de mist.

...Sad story.

Daarom besluit Louis Flion accordeon te gaan spelen. Hij leert de Vlaamse muziek kennen en begint al snel eigen feesthits te componeren.

Vanaf dat moment kriebelt het en verandert zijn leven compleet...

FLION'S MASTERPLAN

Hij bedenkt een nauwkeurige masterplan om zijn feestmuziek wereldkundig te maken en besluit zanglessen te volgen. Al snel komt hij op de radar van de Europese Ambiancecommissie die hem een officiëel zangdiploma uitreikt.

In een mum van tijd behoren party's, festivals, kermissen en het mosselfestijn van de lokale fanfare tot zijn natuurlijke habitat. Zijn carrière is vertrokken!

EERSTE PLATENCONTRACT

Intussen blijven de boekingen binnen stromen als regenwater na een plaatselijk onweer en niet veel later komt hij in contact met een professioneel management. Zij tonen interesse in Louis Flion en stellen hem voor om een stemtest af te leggen. Do-re-mi-fa-sol-la-si en 10 seconden later is zijn pizza gebakken. Louis blijkt namelijk een fenomenaal zangtalent te zijn en krijgt meteen een platencontract aangeboden. Talent moet er wezen, niewaar?

 

Ook zijn zangcoach ziet toekomst in hem.

Hij is niet helderziend en draagt ook geen bril maar heeft wel goeie oren.

HET FENOMEEN FLION

Begin 2019 is het tijd voor het serieuze werk. Hij trekt z'n korte broek aan en laat Katarina, zijn Poolse naaister, sokken maken met z'n eigen smoel op.

Vervolgens stapt hij de opnamestudio's binnen met de magische woorden: "Koekoek, ik kom stevige partyhits maken".

Meteen slaat hij met een team van Vlaamse en Duitse topproducers de handen in elkaar en werken ze aan een prachtige sound. Hiervoor gebruiken ze onder meer boormachines, kettingzagen en ander stevig werktuig. En zo geschiedde:

het fenomeen Flion werd geboren.


"Mensen laten jodelen op m'n feestmuziek, ze op en neer doen wippen en entertainen, dat is waarvoor ik het doe!", vertelt mister El Sympatico.


Om dus maar te zeggen: hij is een kerel met een peperkoeken hart.

Organisatoren krijgen een artiest op hun podium die zich helemaal geeft en die zijn groep fans dag na dag ziet groeien.

EN VERDER...

In een vingerknip verschijnt hij met z'n eigen feesthits achter de microfoon van verschillende radiozenders en schittert hij op nationale televisie.


Met succesvolle shows in België, Nederland, Frankrijk en Andorra rekent een team van loszinnige experten hem resoluut tot hét upcoming talent van de internationale feestmuziek.


Dit spannende verhaal wordt zonder twijfel vervolgd!


...

©2020 Flion Entertainment Productions - Alle rechten voorbehouden.