Louis Flion De Enige Echte (zoals hij voluit heet) werd geboren op 10 maart 1998 in Flion Town, een pittoresk dorpje gelegen in het westen van Showbizzland. Hij woont er in een nederig stulpje langs de Entertainmentstraat op het nummer 1.

Maar... wie is hij? Wat doet hij? Wat drijft hem?


Dit is de intrigerende biografie van partyfenomeen Louis Flion.

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal en doorspekt met faits divers.

ER WAS EENS...

Als kind is hij muzikaal. Louis volgt notenleer in de jeugdmuziekschool en produceert prachtige klanken met z'n wonderbaarlijke fluit.

Na 2 jaar oefenen wil hij starten met gitaar maar jammer genoeg houdt hij dit maar 2 jaar uit. Hij slaat zijn gitaar aan dingelen en verdwijnt in de mist.

...Sad story.

Daarom besluit Louis Flion accordeon te gaan spelen. Hij leert de ingrediënten voor een goede partyknaller kennen en begint al snel zelf te componeren.

Vanaf dat moment wordt muziekgeschiedenis geschreven...


DE ONTDEKKING VAN DE EEUW

Al snel komt Louis Flion op de radar van de Europese Ambiancecommissie. Zij verdiepen zich in het fenomeen Flion en stellen hem voor om een stemtest af te leggen. Do-re-mi-fa-sol-la-si en 10 seconden later is zijn pizza Hawaii gebakken. Volgens intimi van de zanger zou de commissie hem namelijk aanzien als 'de ontdekking van de eeuw'. Dat wordt meer dan eens duidelijk wanneer men hem prompt een officieel zangdiploma uitreikt. Talent moet er wezen, niewaar?

 

.In een mum van tijd behoren party's, festivals, kermissen en het mosselfestijn van de lokale fanfare tot zijn natuurlijke habitat. Zijn carrière is vertrokken!

KONING VAN DE WANKELE TAFELS

Vervolgens trekt Louis Flion z'n korte broek aan en laat hij Katarina, zijn Poolse naaister, strakke sokken maken met z'n eigen smoel op.

Even later stapt hij met het nodige showgehalte de opnamestudio's binnen met de magische woorden: "Koekoek vrienden, ik kom stevige feesthits maken!"

Meteen slaat hij met een team van Vlaamse en Duitse topproducers de handen in elkaar en werken ze aan een prachtige sound. Hiervoor gebruiken ze onder meer boormachines, kettingzagen en ander stevig werktuig. De rest is geschiedenis: de ene klinkende meezinger volgt de andere op.


"Mensen laten jodelen op m'n hits, ze op en neer doen wippen en entertainen, dat is waarvoor ik het doe!", vertelt mister El Sympatico.


Om dus maar te zeggen: Flion is een kerel met een peperkoeken hart.

Organisatoren krijgen een artiest op hun podium die zich helemaal geeft en die zijn groep fans dag na dag ziet groeien.


Wat niemand voor mogelijk achtte, blijkt al snel realiteit: Louis Flion wordt in Showbizzland gekroond tot Koning van de Wankele Tafels.

EN DOOR...

Door zijn roem zorgt Flion overal te velde voor consternatie, selfies en liefde.

In een vingerknip verschijnt hij met z'n eigen partyknallers achter de microfoon van verschillende radiozenders en schittert hij op nationale televisie.


Met succesvolle shows in België, Nederland, Frankrijk en Andorra rekent een team van loszinnige experten hem resoluut tot hét upcoming talent van de internationale feestmuziek.


Dit spannende verhaal wordt zonder twijfel vervolgd!


...

©2021 Helemaal Koekoek Productions - Alle rechten voorbehouden.