ARTIESTENPASPOORT


Naam: Louis Flion


Woonplaats: Entertainmentstraat 1, Flion Town


Certificaat: zangdiploma verworven bij de Europese Ambiancecommissie


Genre: Nederlandstalig, lichtfout, ambiance, carna-dance, EDM, après-ski

Habitat: fuiven, festivals, kermissen & het mosselfestijn van Showbizzland


Te voederen: warme chocomelk met slagroom & pizza Hawaï uit Denemarken

BIOGRAFIE

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal

WIE?

Louis Flion werd geboren op 10 maart 1998 in een sfeervol ziekenhuis in Brugge.

Hij is de zoon van Erik en Connie en heeft nog 2 zussen, Ella en Romy.

 

 

EERSTE MUZIKALE STAPPEN

Als kind is hij muzikaal. Louis volgt notenleer in de jeugdmuziekschool van Zedelgem en produceert prachtige klanken met z'n wonderbaarlijke fluit.

Na 2 jaar oefenen wil hij starten met gitaar maar jammer genoeg houdt hij dit maar 2 jaar uit. Hij slaat zijn gitaar aan dingelen en verdwijnt in de mist.

...Sad story.

Daarom besluit Louis Flion accordeon te gaan spelen. Hij leert de Vlaamse muziek kennen en begint met eigentijdse hits mee te brullen.

Vanaf dat moment kriebelt het en verandert zijn leven compleet...

 


FLION'S MASTERPLAN

Hij bedenkt een nauwkeurige masterplan om zanger te worden en gaat daarom richting Brugge om er zanglessen te volgen. En dat lijkt te werken want enkele maanden later staat hij voor het eerst mét succes op de planken. Onvoorstelbaar!

 
EERSTE PLATENCONTRACT

Wanneer hij even later enkele optredens geeft, stromen boekingen binnen als regenwater na een plaatselijk onweer en amper 4 maanden na zijn eerste optreden komt hij in contact met een professioneel management. Zij tonen interesse in Louis Flion en stellen hem voor om een stemtest af te leggen.

Do-re-mi-fa-sol-la-si en 10 seconden later is zijn pizza gebakken. Louis blijkt namelijk een fenomenaal zangtalent te zijn en krijgt op 16-jarige leeftijd meteen een platencontract aangeboden. Talent moet er wezen, niewaar?

 

Ook zangcoach Wilfried Van Beveren ziet toekomst in hem.

Hij is niet helderziend en draagt ook geen bril maar heeft wel goeie oren.


 


 
STRAKKE KOUSEN, KORTE BROEK

Begin 2019 is het tijd voor het serieuze werk. Hij trekt z'n korte broek aan en laat Katarina, zijn Poolse naaister, sokken maken met z'n eigen smoel op.

Vervolgens stapt hij de opnamestudio's binnen met de magische woorden: "Koekoek, ik kom stevige partyhits maken".

Meteen slaat hij met een team van Vlaamse en Duitse topproducers de handen in elkaar en werken ze aan een prachtige sound. Hiervoor gebruiken ze onder meer boormachines, kettingzagen en ander stevig werktuig. En zo geschiedde:

een nieuw fenomeen werd geboren.


"Mensen laten jodelen op m'n feestmuziek, ze op en neer doen wippen en entertainen, dat is waarvoor ik het doe!", vertelt mister El Sympatico.


Om dus maar te zeggen: hij is een kerel met een peperkoeken hart.

Organisatoren krijgen een artiest op hun podium die zich helemaal geeft en die zijn groep fans dag na dag ziet groeien.EN VERDER...


In een vingerknip verschijnt hij met z'n eigen feesthits achter de microfoon van o.a. MNM, Radio 2 en NRJ en schittert hij op nationale televisie.


Met succesvolle shows in België, Nederland, Frankrijk en Andorra rekent een team van loszinnige experten hem resoluut tot hét upcoming talent van de internationale feestmuziek.


Dit spannende verhaal wordt zonder twijfel vervolgd!

...

©2020 Louis Flion - Alle rechten voorbehouden.