ARTIESTENPASPOORT


Naam: Louis Flion


Levensmotto: zeg 'oui' tegen Flion Louis


Genre: Nederlandstalig, carna-dance, ambiance, EDM, après-ski


Habitat: fuiven, festivals, kermissen & het mosselfestijn van Zedelgem


Certificaat: zangdiploma verworven bij de Europese Ambiancecommissie


Roepnaam: dé nachtegaal van Vlaanderen en elk ander omliggend gehucht


Te voederen: warme chocomelk met slagroom & pizza Hawaï uit Denemarken


VOOR DE GELETTERDEN

WIE?

Louis Flion werd geboren op 10 maart 1998 in een ziekenhuis in Brugge.

Hij is de zoon van Erik en Connie en heeft nog 2 zussen, Ella en Romy.

 

 

EERSTE MUZIKALE STAPPEN

Als kind is hij muzikaal. Louis volgt notenleer in de jeugdmuziekschool van Zedelgem en produceert prachtige klanken met z'n wonderbaarlijke fluit.

Na 2 jaar oefenen wil hij starten met gitaar maar jammer genoeg houdt hij dit maar 2 jaar uit. Hij slaat zijn gitaar aan dingelen en verdwijnt in de mist.

...Sad story.

Daarom besluit Louis Flion accordeon te gaan spelen. Hij leert de Vlaamse muziek kennen en begint met eigentijdse hits mee te brullen.

Vanaf dat moment kriebelt het bij Louis en verandert zijn leven compleet...

 


ZANGLES

In september 2013 besluit hij om zangles te volgen bij de Metronoom in Brugge en enkele maanden later staat hij voor het eerst op de planken. Geen parketplanken maar eerder planken van vurenhout.

 
PROFESSIONELE BEGELEIDING

Wanneer hij in april 2014 enkele optredens geeft, stromen boekingen binnen als regenwater na een hevig onweer en amper 4 maanden na zijn eerste optreden komt hij in contact met een professioneel management. Zij tonen interesse in Louis Flion en stellen hem voor om een stemtest af te leggen.

Do-re-mi-fa-sol-la-si en 10 seconden later is zijn pizza gebakken. Louis blijkt namelijk een fenomenaal zangtalent te zijn en krijgt op 16-jarige leeftijd meteen een platencontract aangeboden. Talent moet er wezen, niewaar?

 

Ook zangcoach Wilfried Van Beveren ziet toekomst in hem.

Hij is niet helderziend en draagt ook geen bril maar heeft wel goeie oren.


 

3, 2, 1, START!

Op 20 juli 2015 verschijnt zijn debuutsingle en al snel volgt de ene song de andere op. In een vingerknip verschijnt hij achter de microfoon van MNM en Radio 2 en schittert hij op nationale televisie.

 GEBOREN ENTERTAINER

Intussen vliegen de jaren voorbij en leert Louis zijn talenten kennen. Eerlijk is eerlijk, het was een aangename kennismaking in een gemoedelijke sfeer. Hij ontdekt namelijk dat entertainen in z'n bloed zit en bewijst dat tijdens elk optreden.

"Mensen even hun zorgen laten vergeten, ze entertainen en gelukkig maken, dat is waarvoor ik het doe!", vertelt de superster.


Om dus maar te zeggen: hij is een kerel met een peperkoeken hart.

Organisatoren krijgen een artiest op hun podium die zich helemaal geeft en die zijn groep fans dag na dag ziet groeien!


Verschillende mediabedrijven merken op dat Flion meer is dan enkel een zanger. Van de ene omroep krijgt hij zijn eigen programma op de nationale radio terwijl de ander hem een online reeks geeft met als doel de jeugd te entertainen. Men zegt weleens dat hij droge humor heeft, nochtans drinkt hij 2 liter water per dag.NIEUW TEAM, NIEUWE MUZIEK

Begin 2019 wil Louis Flion een versnelling hoger schakelen en is het tijd voor verandering. Hij ademt nieuwe lucht in (vermoedelijk afkomstig van de Noordpool maar het kan ook Australië of een ander tropisch land zijn) en stapt de beroemde Globe Recording Studio's binnen met de magische woorden: "Ik wil stevige partyknallers maken". Meteen slaat hij met producer Patrick Hamilton de handen in elkaar en werken ze aan een nieuwe sound. Hiervoor gebruiken ze boormachines, kettingzagen en ander stevig werktuig en al snel groeit hij uit tot dé nachtegaal van Vlaanderen en elk ander omliggend gehucht. 'Pief Poef Paf' is alvast het begin van een sappig verhaal waar hij met een jong team aan werkt.©2020 Louis Flion - Alle rechten voorbehouden.