Biografie

Het verhaal van dit partyfenomeen.

In 2019 trekt Louis Flion zijn korte broek aan. Vanaf dat moment besluit hij om als feestact de Vlaamse en Nederlandse podia onveilig te maken met knallende feesthits. Met sokken waar zijn eigen gezicht op staat afgebeeld en de magische woorden "Koekoek vrienden!", is de act compleet.


Datzelfde jaar nog duikt hij de studio in en scoort hij met Pief Poef Paf een hit in het carnavals- en studentenmilieu. Ook de daaropvolgende song Vol Met Alcohol gaat viraal en in een mum van tijd schuimt hij de beste après-ski party's af. Als kers op de taart vliegt men Flion over naar Andorra voor een show op het grootste après-ski festival.

Louis Flion bij Radio 2

Na zijn zomerhit Knalgele Speedo, komt Louis Flion in 2021 met het nummer Helemaal Koekoek op de proppen. Dit brengt hij samen met Koen Crucke uit en het aanstekelijke deuntje groeit uit tot een ware feesthit. Het nummer is goed voor een notering in de Ultratop en is te horen op zowat elke nationale radio- en televisiezender. Sindsdien verschijnt Flion zelf ook frequent in de nationale media.


Louis Flion wordt in zijn thuisgemeente Zedelgem gehuldigd als verdienstelijk inwoner en opent er het allereerste zangfietspad van Vlaanderen, waar je bij het betreden van dat pad zijn nummers kan beluisteren.

In 2023 blijft zijn populariteit verder groeien in België en Nederland dankzij zijn ambiancesingle Turbulentie (Omhoog Omlaag). Later dat jaar volgt in samenwerking met Studio 100 een remake van de Spring-klassieker We Kunnen Het Leven Aan.


Vandaag verovert Louis Flion het internationale feestpubliek en bereikt hij online miljoenen streams en honderduizenden luisteraars op Spotify en YouTube. Begin 2024 verzilvert hij daardoor een nummer 1 positie als meest gestreamde party act van België.


Met optredens in het hele land weet hij het publiek te entertainen op zijn geheel eigen wijze.


Boek jij Louis Flion? 1 ding is zeker: "we want more" zal op het eind van zijn show als een smeekbede weerklinken.


Zanger Louis Flion bij radiozender MNM
Louis Flion optreden op studentenfuif

"We want more" op jouw event?

Louis Flion zorgt altijd voor entertainment en ambiance!


1 x 30 minuten live on tape: prijs op aanvraag

Muziek

Ben jij klaar om je te verdiepen in het betere Nederlandstalige werk?